دوره 13، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1387 1387 )                   دوره13 شماره 2 صفحات 165-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس ، esmaeilfallahi@yahoo.com
2- گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (12128 مشاهده)

بی­تردید تولید مواد غذایی، با توان سیاسی و اقتصادی کشورهای جهان رابطه بسیار نزدیکی دارد. گندم به عنوان یکی از اصلی­ترین مواد غذایی بشر و مهمترین محصول زراعی و ماده­ غذایی در کشور ما، از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. برآورد هزینه­های تولید به تفکیک نهاده، درآمد و قیمت تمام شده­ این محصول می­تواند برای سیاستگذاران در اتخاذ سیاست­های مناسب مؤثر باشد. شهرستان مرودشت با تولید یک­پنجم گندم استان فارس، رتبه­ نخست استان را در تولید این محصول راهبردی دارد. در مطالعه­ حاضر، درآمد، هزینه­ متوسط (در واحد سطح) و قیمت تمام شده­ تولید این محصول در شهرستان مرودشت، با روش پیمایش و بکارگیری تکنیک آمارگیری نمونه‌ای برآورد شده است. داده‌هـا مربوط به سـال زراعی 85-1384 است که از طریق 163 پرسشنامه جمع‌آوری شده است. نتایج نشان می‌دهد که بیشترین میزان هزینه، به نهاده زمین مربوط است، درحالی‌که نهاده‌های بذر، کود، سم و آب، کمترین میزان هزینه را دارند. میزان هزینه نهاده‌های نیروی کار و ماشین‌آلات نیز بین این دو سطح است. همچنین نسبت میزان کل هزینه متوسط تولید به مقدار درآمد متوسط (و نیز نسبت قیمت تمام شده­ گندم به قیمت تضمینی آن) حدود هشتاد درصد است.

متن کامل [PDF 242 kb]   (25328 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1390/2/25 | انتشار الکترونیک: 1387/2/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.