Motavasseli M, Ehghaghi M. (2013). Change Process in Human Interactions from the Humanities Perspective with Emphasis on Austrian School and Institutional Economics.
JPBUD.
17(4), 45-68.
URL:
http://jpbud.ir/article-1-749-fa.html
متوسلی محمود، احقاقی میثم. بررسی فرایند تغییرها در تعامل های انسانی از منظر علوم انسانی، با تأکید بر دو جریان اتریشی و نهادی فصلنامه برنامه ریزی و بودجه 1391; 17 (4) :68-45
URL: http://jpbud.ir/article-1-749-fa.html
1- دانشگاه تهران ، Motavaselim@gmail.com
2- دانشگاه تهران
چکیده: (13237 مشاهده)
توجه به فرایند تغیرها به ویژه در تعاملهای انسانی را میتوان به عنوان امری ضروری برای درک بهتر بسیاری از رخدادها و موضوعهای مبتلا به جوامع مانند شکست و یا موفقیت در برنامههای گوناگون سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به شمار آورد. از سوی دیگر درک علل و عوامل مؤثر در پدیده تغییر و فرایند تغییرها را میتوان یکی از چالشهای اساسی در حوزههای گوناگون علوم انسانی دانست که از سالها پیش از میلاد مسیح (ع)، مورد توجه فلاسفه و اندیشمندان قرار داشته است. برهمین اساس تلاش شد تا با مطالعه نظرهای اندیشمندان گوناگون در این حوزه، علاوه بر دستیابی به تعریفهای روشنتری از پدیده تغییرها، زمینه برای طراحی مدل مفهومی از تغییرها در عملکرد اقتصادی، ایجاد شود. هم چنین مشخص شد که فرایند تغییرها در میان مکتبهای گوناگون اقتصادی نیز با درجههای گوناگونی از اهمیت، مورد بررسی قرار گرفته است. جریان غالب در نگاهی گذرا از این مهم میگذرد در حالی که اندیشمندان مکتبهای دیگر همچون هایک، با معرفی بحث مدلهای پیوندگرا و نظم کیفی، شومپیتر با بحث کارآفرینی و معرفی کلید واژه، نوظهوری و نورث با تأکید بر مباحثشناختی، نظریه مدلهای ذهنی و فرایند یادگیری میکوشند با بهرهگیری از تحلیلهایی پویا و میان رشتهای، به عنوان دغدغه ای اصلی به تبیین این پدیده، بپردازند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/2/17 | پذیرش: 1392/2/18 | انتشار الکترونیک: 1392/2/18