Bagheri M, Sefidari S. (2012). The Banks’ Transition Procedure from State to Private Ownership considering the Viewpoints in favor or against the State or Private Ownership of Banks.
JEPR.
17(3), 25-51.
URL:
http://jpbud.ir/article-1-635-fa.html
باقری محمود، سفیداری سیاوش. فرایند گذار بانکها از مالکیت دولتی به خصوصی با نظر به دلایل طرفداران دولتی و خصوصی بودن مالکیت در بانکها فصلنامه پژوهشنامه اقتصاد و برنامه ریزی 1391; 17 (3) :51-25
URL: http://jpbud.ir/article-1-635-fa.html
1- دانشکده حقوق و علوم ، mahbagheri@ut.ac.ir
2- دانشکده حقوق و علوم
چکیده: (16617 مشاهده)
بانکها رابطهای اساسی و ضروری و نیز واسطههای خاصی هستند. نوع و نحوه مالکیت بانک، بر رفتار و عملکرد آن تأثیر میگذارد. در بسیاری از کشورها در تمام مراحل توسعه، خصوصیسازی بانک در طول سی سال گذشته، به عنوان ابزاری مهم انتخاب شده است. این امر، بیانگر این است که بانکهای دولتی از مطلوبیت کمتری نسبت به بانکهای خصوصی برخوردار بوده است. به طور ضمنی، برتری مالکیت بخش خصوصی بانکها، موجب ترغیب سیاستهای خصوصیسازی شده است. در ضمن، دانستن معیارها و شاخصهای صحیح به منظور خصوصیسازی مناسب، نظام مالی و ساختار بانکی در امر خصوصیسازی و اینکه برخی اهداف مهم هنجاری و اقتصادی، فقط با مالکیت دولت تحقق مییابد، از ضروریات است. از دیگر مباحث مهم در خصوصیسازی، وضع مقررات است که شرایط وضع مقررات و نیز مبانی عقلایی هنگام وضع قوانین را باید بیان کرد. پس از فرایند خصوصیسازی نیز باید کارایی و ثبات کارکرد بانک و نیز اخذ تضمینهای لازم از بخش خصوصی به منظور کسب اطمینان از نیل به اهداف مهمتر دولت و نیز نقش بانکهای خارجی که عمدتاً خصوصی است را مورد توجه قرار داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/21 | پذیرش: 1392/6/4 | انتشار الکترونیک: 1392/6/4