XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکترای علوم اقتصادی –اقتصاد بین‌الملل، دانشکده حکمرانی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2- استادیار، گروه اقتصاد، دانشکده حکمرانی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، sghobadi@khuisf.ac.ir
3- دانشیار، گروه اقتصاد، دانشکده حکمرانی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
چکیده:   (27 مشاهده)
مطابق با الگوهای رشد نهادی، برخورداری از نهادهای کارآمد بر رشد اقتصادی اثر مثبت دارد. در میان نهادهای موجود در هر کشور، نهادهای بازاری می‌توانند با جلوگیری از شکست در بازار و ایجاد مقاومت در برابر شوک‌ها از رشد اقتصادی حمایت ‌کنند. در این میان صداقت دولت که به مثابه کاهش فساد در بدنه دولت می‌باشد، می‌تواند به اثرگذاری بهتر نهادها بر رشد اقتصادی کمک کند. هدف مقاله حاضر تحلیل اثرات آستانه‌ای کیفیت نهادی بازار بر رشد ‌اقتصادی 19 کشور منتخب در حال توسعه با درآمد متوسط رو به پایین با تأکید بر صداقت دولت، طی سال‌های 2022-2014 می‌باشد. بدین منظور کیفیت نهادی بازار از میانگین‌ شاخص‌های نهاد تنظیم‌کننده بازار (میانگین دو شاخص مقررات و کنترل­های اعمال شده در بازار اعتبارات و مقررات و کنترل­های اعمال شده در بازار کار) و نهاد تثبیت‌کننده بازار (شاخص دسترسی پول سالم) محاسبه شد. برای تحلیل اثرات آستانه‌ای کیفیت نهادی بازار بر رشد‌اقتصادی کشورهای منتخب از روش رگرسیون انتقال ملایم تابلویی (PSTR) استفاده شد. نتایج نشان داد که صداقت دولت متغیر انتقال تابع رشد اقتصادی با یک حدآستانه برابر با 017/0 درصد و دو رژیم آستانه‌ای است که در هر دو رژیم اثر مثبت بر رشد اقتصادی داشته است. شاخص کیفیت نهادی بازار در رژیم اول اثر معناداری بر رشد نداشته، اما با رسیدن شاخص صداقت دولت به حدآستانه و ورورد به رژیم دوم، اثر کیفیت نهادی بر رشد اقتصادی مثبت بوده است. متغیرهای کنترلی موجود در الگو شامل سرمایه انسانی، سرمایه سرانه، تکنولوژی و تجارت خارجی نیز بر رشد‌اقتصادی اثر مثبت داشته‌اند.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توسعه اقتصادی، اقتصاد منطقه ای و رشد
دریافت: 1403/2/8 | پذیرش: 1403/4/10 | انتشار الکترونیک: 1403/4/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه برنامه ریزی و بودجه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Planning and Budgeting

Designed & Developed by : Yektaweb