Dehghani-zadeh M. (2011). Loss-making Analysis of Rural Cooperatives and Prioritization of their Systemization Solutions: A Case Study of Yazd Province.
JPBUD.
16(3), 109-131.
URL:
http://jpbud.ir/article-1-410-fa.html
دهقانی زاده مجید. تحلیل زیاندهی تعاونیهای روستایی و اولویتبندی راهکارهای ساماندهی آنها (بررسی موردی: استان یزد) فصلنامه برنامه ریزی و بودجه 1390; 16 (3) :131-109
URL: http://jpbud.ir/article-1-410-fa.html
سازمان تعاون روستایی استان یزد ، dehghani.majid800@gmail.com
چکیده: (16011 مشاهده)
هدف اصلی پژوهشحاضر، بررسی دلایل و ریشههای ضرر و زیان تعاونیهای روستایی و بیان راهکارهای اجرایی و اولویتبندی آنها برای ساماندهی و بهبود وضعیت تعاونیهای مذکور است. زیرا تعاونیهای روستایی به لحاظ ماهیت شبکهای و مردمی بودن، از امکانات و شرایطی برخوردار است که در صورت حمایت و مدیریت صحیح و کارآمد، میتواند به تحقق اهداف توسعهای در روستاها و بخش کشاورزی، بسیار کمک کند. در پژوهش حاضر، ابتدا اهداف شکلگیری تشکلها و سازمان تعاون روستایی بیان گردید؛ سپس مهمترین دلایل زیان تعاونیهای روستایی با استناد به سایر پژوهشهای پیشین، اسناد موجود و آرای مقامات محلی و اعضای تشکلها از طریق پرسشنامههای خاص استخراج شد. در ادامه، راهکارهای مربوط به نحوه ارتقای وضعیت و ساماندهی تشکلهای زیانده بیان گردید. سپس با استفاده از روش تحلیل سلسلهمراتبی که چارچوبی را برای همکاری و مشارکت گروهی در تصمیمگیریها مهیا میکند، اولویتبندی راهکارهای مذکور انجام شد. بر اساس نتایج پژوهش، انتخاب اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل از بین افراد آگاه، خبره و فعال، اولویت نخست در فرایند ساماندهی تعاونیهای مورد نظر محسوب میشود. چنانچه انتخاب بازرس و ساماندهی کارکنان و فروشندگان که در ردههای بعدی قرار دارند، به این مجموعه اضافه شود، آنگاه میتوان گفت که ساماندهی منابع انسانی، اولویت و نیاز اصلی تعاونیهای زیانده است. به اعتقاد خبرگان، توسعه فعالیتهای اقتصادی، نظیر ایجاد صندوق قرضالحسنه و اعطای تسهیلات به اعضا، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و خرید و فروش محصولات کشاورزی که به منابع مالی فراوان و نقدینگی نسبتاً زیادی نیاز دارد، از اولویتهای بعدی ساماندهی تعاونیها است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/7/1 | انتشار الکترونیک: 1390/7/23